Meteen naar de inhoud

Marvin Dee Band, Changes

Marvin Dee Band is begonnen aan een nieuw hoofdstuk. Met deze openingszin opent Marvin Dee de info sheet van zijn studio debuutalbum Changes. Eerlijkheidshalve gebied te zeggen dat dit mijn eerste muzikale kennismaking is met Marvin Dee’s muziek. Twee jaar geleden begonnen Marvin Dee en zijn band aan een droomwens. In 2016 zette de Marvin Dee Band hun live optreden in Paradiso op Spotify.

Een paar nummers op Changes waren her en der al eerder te beluisteren. Het lekker swingende Bolt Everything Down stond vorig jaar al op Spotify en YouTube. Het semi akoestische liedjes Little Boy voelde als een warme deken afgelopen winter. In de lente van dit jaar presenteerde de band hun derde single van dit album Solid. Naar eigen zeggen namen ze afgelopen zomer de overige tracks op. Dat deden ze in alle rust in de GAM Studio’s (La Chapelle’s kleine zusje) ergens in de Belgische Ardennen.

Marvin Dee theaterachtige zangtechniek en stemgeluid heeft veel weg Rob Thomas, Steve Hogarth en Fish. Nee, absoluut geen muzikale link naar Matchbox 20 of Marillion. Dave Matthews Band ligt in dat geval meer voor de hand. Luister maar eens naar Step Back. Het liedje groet van niets tot iets. Muzikale arrangement keuzes zijn weloverwogen genomen. Speels piano spel, akoestisch gitaren, interessante bas loopjes, hier en daar wat koperwerk (wel of niet voortkomend uit keyboard), en natuurlijk strijkers ja, ja er is veel aandacht geschonken om vooral alles in te vullen. Er gebeurd heel veel in de drie minuten plus liedjes. Titels als Hungry en Sweetlake City komen daardoor wellicht wat dicht gesmeerd over. Daar staat weer tegenover de open songs als OK en Harder.

Changes, vernoemd naar een liedje dat de selectie niet eens haalde, is een hard bevochten release. Dat alleen al verdiend respect. Veel persoonlijke en muzikale twijfels hebben een plaats gekregen op een volwaardig en vooral volwassen plaat. Keurig verzorgde Folk-Pop waar liefhebber niet omheen kunnen.

Scroll To Top