Banty Holler, Wired For Sound

‘Understand Your Man’ is een klassiek nummer van Johnny Cash. Zanger en gitarist Neile H. Coe III opent er de maxi-singel Wired For Sound mee. Het is alsof de luisteraar naast Coe III in de studio staat. De eerste aanslagen op de gitaar zijn hoorbaar en – bijna – zichtbaar. Het geluid is rauw en transparant. De cover is jaren oud, recent opgenomen en terug te vinden op Wired For Sound. Uiteindelijk belanden er zes nummers, goed voor 12.49 minuten muziek, op deze maxi-singel. Het is een genoeg voor een prettige kennismaking met Neile H. Coe III aka Banty Holler en om nieuwsgierig te zijn geworden naar een optreden.

‘Wired For Sound’ betekent zoveel als een zender dragen om iemand af te kunnen luisteren of een gesprek in het geheim op te nemen. Het is volgens Coe III vooral een goede titel. De muzikant verruilt als tiener Chicago voor Europa. Na minimaal twaalf baantjes en even zovele keren ontslag woont hij in Den Haag en maakt muziek die hij op net zo gemakkelijk op festivals als in huiskamers bij mensen thuis speelt.

Wired For Sound komt bijna toevallig tot stand. In de studio worden wat opnameknoppen ingedrukt. Coe III heeft zijn elektrische gitaar gepakt en speelt wat klassieke country en rock ‘n’ roll tracks. Na ‘Understand Your Man’ volgen vijf liedjes. Klassiekers van Little Richard (‘Good Golly Miss Molly’) en nogmaals Johnny Cash (‘Wayfairin’ Stranger’). Tracks als ‘Hopson’s’, ‘Loretta’ en ‘Dishwater’s Dream’ worden in een keer opgenomen, klinken bekend en kunnen na een keer draaien worden meegezongen.

Wired For Sound is een wat toevallige release. Voor bezoekers van concerten van Banty Holler is het leuk om te wachten tot na de toegiften. En dan gewoon een van de nummers van de maxi-singel roepen. Neile H. Coe III zal het niet kunnen laten de elektrische gitaar op te pakken om de fans te laten genieten van meer dan tien minuten heerlijke country en rock ‘n’ roll. (Eigen beheer)