Charlie Roth, I’m The Smile

Charlie Roth (Minnesota, USA) is een oude rot in het vak. Van hem mocht ik de zesde, ‘Tartan cactus heart’ (2012) en de zevende CD, ‘Oh my stars’ (2015) in ons cafe bespreken. Daarbij schreef ik achtereenvolgens:  ‘Een heerlijke echte verhalende singer-songwriter-CD in de traditie van Tom Paxton en Bill Staines, deze ‘Tartan cactus heart’ van Charlie Roth’ en ‘Wederom laat deze Charlie Roth mij genieten van zijn muziek. De man is een begenadigd troubadour en zijn mooie, subtiele songs blijven mij bekoren. Deze man verdient veel meer aandacht!!!’. En hij gaat gelukkig op dezelfde goede voet verder en hij krijgt eindelijk wat meer erkenning. Zo verscheen ‘I’m The Smile’  in de EAC-lijst (Euro Americana Chart van augustus 2019 op plek 7! Zeer verdiend. Misschien komt het door de Texaanse sfeer die de nieuwe CD heeft.

Opgenomen in de studio van meestergitarist John Inmon (Jerry Jeff Walker, Jimmy Lafave, speelt gitaren, orgel en zorgt voor arrangementen voor strings en blazers) in Bastrup, Texas en met hulp van de lokale helden die ik zo vaak mocht beleven in Austin, zoals Ray Bonneville (gitaar, het nummer ‘Good Times’ is van zijn hand), Bill Kirchen en Redd Volkaert beide op fender telecaster in het heerlijke vijftiger jaren alike rockertje ‘Pretty Little Lights Of Town’ (denk aan ‘Don’t Be Cruel’ van Elvis), Lloyd Maines op dobro, de prachtige violist Javier Chaparro, Chris Cage op orgel en accordeon en Beth Galiger op saxofoon. En wat de songs betreft: de helft is van Charlie zelf, bij de covers is het prachtige ‘Gloves’ van George Ensle (zoek die man ook eens op) en Chuck Hawthorne.

Terecht, die erkenning van de kenners voor deze heerlijke CD van Charlie Roth. (Independent)