Beth Bombara, Evergreen

Waar een retraite hoog in de Rocky Mountains in een afgelegen blokhut toe kan leiden. Na een lange periode van toeren met alle vermoeienissen van dien besloot Beth Bombara haar hoofd leeg te maken door een lang verblijf te plannen  in een afgelegen blokhut diep en hoog in de Rocky Mountains. De naam van de blokhut, Evergreen, bleek later de eerste te stap te zijn geweest naar haar nieuwe, zesde album. De wandelingen door de uitgestrekte bossen en rotsformaties waar mensen maar zelden komen gaven haar de rust en tevens inspiratie voor nieuwe songs. De ontspanning heeft haar goed gedaan want uiteindelijk is het nieuwe album zeer veelzijdig geworden, met mooie muzieklijnen en melodieën. Geen moment van verveling, integendeel het luisteren maakt je nieuwsgierig. In een korte bio over haar op de website van Bandcamp staat dat zij het gezicht heeft van een folk zangeres, maar een rocker’s hart. En laten we wel wezen, haar naam Beth Bomara komt behoorlijk sterk over, je denkt niet echt aan de gemiddelde folky. Verwacht dus geen pure folk maar ook geen stevige rock, want wat je te horen krijgt is een prettige mix van beiden met vooral haar eigen geluid met een mooie stem die stevig is en ver weg staat van gekweel. Het album is in één week live opgenomen in de Jettison Studios in Belleville, Illinois en dat is goed te horen. ‘Evergreen’ is mooi geproduceerd door John Calvin Abney en Kit Hamon en helder gemastered door Dan Mehrmann. Naast Beth Bombara op gitaar en zang horen wij Samuel Gregg (gitaar), Mike Schurk (drums), John Calvin Abney (piano, orgel en mondharmonica) en echtgenoot Kit Hamon op bas en keyboards. (All The Right Pills/Lemp Electric)