Rebecca Loebe, Give Up Your Ghosts

Rebecca Loebe is afkomstig uit Atlanta, Georgia en woont momenteel, zoals zovelen van haar genregenoten, in Austin, Texas. Ze is inmiddels aan haar vijfde ‘full-length’ album toe. Met ‘Give Up Your Ghosts’ brengt ze een zeer geslaagde opvolger van haar prachtige “Blink’ uit 2017. Never change a winning team moet ze hebben gedacht, want opnieuw gaat Rebecca in zee met producer Will Robertson, na ‘Mystery Prize uit 2010 en dus ‘Blink’. Rebecca heeft een ragfijne en flexibele stem, ze zingt zuiver en schrijft uitstekende liedjes, die op de CD van een voortreffelijk arrangement worden voorzien. Alle 11 liedjes op de CD zijn van haar hand en in de begeleiding horen we, naast de gitaren van Rebecca en Will, de bas van Will en de bas van Andrew Pressman, de Rhodes/Wurlitzer/synths van Christopher Cox, de pedal steel van Gary Newcomb en de drums/percussie van Robin Macmillan. Verdere bijdragen zijn er o.m. van stadgenoten Raina Rose (harmony vocals) en Anthony Da Costa op elektrische gitaar. Rangschik haar Americana-cocktail opnieuw onder folk, rock en pop en dat past wonderschoon bij haar stem. En de lyrics zijn vaak om te zoenen, neem bijvoorbeeld het nummer ‘Ghosts’, waaraan de CD haar titel te danken heeft: ‘Have you ever tried to fall asleep, twisted in a stranger’s sheets, unsure where you should put your feet, unsure if you belong. Have you ever watched a peaceful chest rise and fall as you get dressed. Unsure if you could get your breath, unsure if you’re that strong. Relax, let it go, roll with the flow, you’re gonna get over it, be fine in the end, give up all your ghosts, at least the ones you love the most, they’re never holding you as close as you are holding them’.

Mooi, mooi, mooi, in alle opzichten mooi. Het wordt tijd dat meer mensen haar muziek gaan omarmen. (Blue Corn Music)