Meteen naar de inhoud

Marty Brown, American Highway

Ja, dit is toch wel verrassend! Honky tonker Marty Brown brengt een nieuw album uit. Zijn laatste cd dateert uit 1996 als ik het goed heb. Marty Brown behoorde in de 90’er jaren tot de groep neo-traditionalisten ( met o.a. Randy Travis en Dwight Yoakam) die de gladde country uit Nashville van een robuuste  poetsbeurt voorzag. Als songwriter liep hij financieel binnen door het schrijven van hits als I’m From The Country (Tracy Byrd), It Ain’t Me  If It Ain’t You (Brooks & Dunn) en When I Stop Loving You (Trace Adkins). In 2013 pas kwam Marty weer in beeld toen zijn vrouw hem vreemd genoeg had opgegeven voor America’s Got Talent. Dat pakte zo goed uit dat het label Plowboy Records hem benaderde voor het opnemen van een nieuw album. Het resultaat is American Highway dat geproduceerd werd door de vermaarde Jon Tiven.

Het album opent met de titeltrack. Een nostalgische feel good song over het Amerikaanse leven. Dan volgt een lekker honky tonk stompertje I’m On A Roll (Better Than It’s Ever Been) met felle gitaarlicks. Umbrella Lovers is een aangenaam liefdesliedje. Kentucky Blues is een ode aan de staat waar Brown opgroeide. De song gaat over het verlies van een geliefde. Shaking All Over The World is geinspireerd op de vroege rock and roll: ..From New York to L.A. to England to France, turn it up everybody, bring on the band, let your hearts rejoice, let your dreams unfurl..from the Queen of England to the Duke of Earl, they’re shaking all over the world… Velvet Chains is een mooie ballade met wederom verdriet over een verloren liefde. Het album met tien eigen songs eindigt met Mona Lisa Smiles, waarin Marty met een snik in de stem zingt: In this come-and-go world, life’s so short, it can fade like the setting sun, we’re no sooner shot out of the gate, then our final race is run.

Kortom, een lekker nieuw schijfje van deze honky tonker en hopelijk blijft het hier niet bij.

Scroll To Top