Meteen naar de inhoud

Garrett T. Capps, All Right, All Night

Bij de namen Jamie Lin Wilson, Augie Meyers, Mike Harmeier en Carson McHone zal menigeen achter de oren krabben. Wie? Het zijn artiesten die een rol spelen op het derde album van Garrett T. Capps. Deze Amerikaan maakt countrymuziek om bij weg te zwijmelen, de benen op de dansvloer te zetten, hij schrijft teksten die gemakkelijk uit de mouw lijken geschud en heeft een stem die bijna veertig minuten de aandacht moeiteloos vasthoudt. Garrett T. Capps maakt Americana met een hoofdletter A.

I wanna be alone,
but I wanna be alone with you

Twee zinnen uit het nummer ‘Alone With You’, jawel met Jamie Lin Wilson. Na een keer luisteren nestelen de woorden zich in de hersenpan van de luisteraar. Elf woorden die urenlang gezongen kunnen worden. Over de track ‘All Right, All Night’ vertelt Capps: “It’s a journey through Texas on a space ship. I am the captain. From the recent and distant past, the present and the future, the songs on this record uniquely display my emotions and encounters through my life. I believe this album will withstand the test of time.”

Capps durft hoog te mikken met deze langspeler. Bijna veertig minuten speelt hij de sterren van de hemel, heeft de juiste gastmuzikanten uitgenodigd en verhaalt over herkenbare zaken. In ‘Sunday Sun’ gaat hij terug naar zijn jeugd.

My daddy liked to drink a bit.
Until his dying days.
I tried to get him to give it up,
But he never really changed.

De snik is voortdurend in de stem, klinkt in alle regels en is oprecht en geen moment pathetisch. De pedal steel gitaar huilt, jankt zelfs om het verdriet weer te geven. Afsluiter ‘Brand New Dance’ is een zeven minuten episch nummer. Americana waar op gedanst kan worden. Garrett T. Capps doet het met gemak en met het juiste portie emotie. All Right, All Night is inderdaad een tijdloos album wat nog maanden, misschien wel jaren mee zal gaan.

Garrett T. Capps speelt op 26 september in Luxor Live, Arnhem, op 27 september in Tivoli Vredenburg in Utrecht en op 28 september in Spot De Oosterpoort in Groningen. Gaat dat zien! (Shotgun House Records)

Scroll To Top