Meteen naar de inhoud

Bobby Messano, Lemonade

De mij volledig onbekende Bobby Messano is een bluesman uit – oorspronkelijk – New Jersey. Hij is nu 65 jaar en speelt al sinds 1976 de blues. Hij speelde in zijn lange loopbaan met vele bekende musici zoals Clarence Clemmons, deelde het podium met velen, waaronder Dylan, The Band, Delbert McClinton, Chicago, Bonnie Raitt en heeft de nodige TV-optredens achter de rug. In 2015 werd zij n album ‘Love & Money’ genomineerd voor een Blues Blast Award als ‘Best Rock-Blues album, het album verscheen vervolgens in de top-10 van de Billboard Blues Chart. ‘Lemonade’ is inmiddels zijn 9e solo-album, op de voorzijde van de hoes staat ‘featuring Bob Malone’, een alleskunner (vleugel, Wurlitzer, Fender Rhodes, Hammond B3, clarinet, vocals en strings/string arrangementen) die te horen is op 8 van de 10 nummers op de CD. Het meest opvallende nummer is ‘A Thursday In July’, het rustpunt op de CD met prachtige strings. Verder is het blues en rock met ruimte voor soul en funk (met name in ‘I Don’t Want To Miss You’). De elektrische gitaar en vocals van Messano hebben uiteraard de hoofdrol, maar vlak de andere Bob niet uit, elke nummer weer de focus op een ander instrument. Uiteraard zijn bas, drums en percussie ook te horen. Een aparte vermelding heb ik voor de afsluiter, een folknummertje, ‘Find The Cost Of Freedom’, Bobby op gitaar en zang van een groepje met de naam ‘Italianettes’ met beide bobben in de gelederen.

Een aardige, rockende blues-CD. Niets mis mee, mooi standaardwerk. (Fishhead Records)

Scroll To Top