I See Hawks In L.A. & The Good Intentions, Hawks With Good Intentions

Bij toeval kwamen Paul Lacques en Victoria Jacobs van de groep I See Hawks In L.A. en Peter Davies en Gabrielle Monk van The Good Intentions elkaar tegen op een feestje van gezamenlijke vrienden. Er werd gesproken over Americana en Britse folkmuziek, maar niet samen gemusiceerd. Pas jaren later was er de beslissing om samen nummers te schrijven. Teksten en stukken muziek werden vanuit Los Angeles, de thuishaven van I See Hawks In L.A., naar Liverpool gestuurd. Naast de releases van genoemde groepen werden er samen liedjes gemaakt. Beide groepen gebruikten moderne computerprogramma’s om traditionele muziek naar elkaar te sturen.

Americana uit Amerika en Engeland. Naast de eigen producties schreven de muzikanten aan de nummers, die uiteindelijk op het album Hawks With Good Intentions terecht kwamen. De traditionele benadering van de folkmuziek door de leden van I See Hawks In L.A. sloot goed aan bij de bedachtzame benadering van muziek door het duo The Good Intentions. Daarbij was er geen sprake van competitie, werden ideeën met enthousiasme uitgewisseld en vulden de muzikanten daar waar mogelijk elkaar aan. Het geluid van de nieuwe groep I See Hawks In L.A. & The Good Intentions was breder dan de eigen sound.

Hawks With Good Intentions is een langspeler met tracks gevuld met Americana en Britse folk. Het zijn tien nummers gevuld met bijna klassieke folk, muziek met ingrediënten uit het geluid van beide groepen. I See Hawks In L.A. brengt de sfeer van uitgestrekte zandvlakten van het Amerika dat tientallen jaren geleden verdwenen is, The Good Intentions vullen aan met muziek die in elke Engelse kroeg vanuit de jukebox gehoord kan worden. Het is typerend Brits geluid met bedachtzame teksten, het is muziek die past bij verhalen uit de overlevering.

De samenwerking tussen de leden van I See Hawks In L.A. en The Good Intentions is meer dan geslaagd. Hawks With Good Intentions is zo’n langspeler die langzaam de muzikale geheimen prijs geeft. De vocalen zijn in harmonie, de muziek in veel gevallen akoestisch. De samenwerking van Amerikaanse en Engelse musici heeft een release opgeleverd die tijdloos is. Eén aanvulling op deze conclusie! Hawks With Good Intentions heeft zo veel kwaliteit dat de vraag om een vervolg alleen maar logisch is. (Western Seeds)