Tish Hinojosa, My Homeland

De uit San Antonio afkomstige Tish Hinojosa, geboren uit Mexicaanse ouders, denderde de Americana wereld in 1989 binnen met het onovertroffen ‘Homeland’ met daarop eigen songs, zowel in het Engels als in het Spaans gezongen. De productie was in handen van Steve Berlin en in de begeleiding horen we o.m. Marvin Dykhuis op gitaar en achtergrondzang en Gene Elders (Nederlandse roots!) op fiddle en Flaco Jimenez op accordeon. In 2018 verscheen  haar zestiende CD, ‘West’, een prachtige CD waarover ik in ons café schreef. Marvin en Tish hadden vervolgens een leuk idee: laten we dat succes uit 1989 30 jaar later opnieuw opnemen, nu onder de naam ‘My Homeland’. Alle 12 prachtige songs van Homeland staan er dus in nieuwe versies op, en er is een bonustrack, het door Marvin en Tish samen geschreven ‘Mi Familia’. Marvin en Gene Elders zijn wederom van de partij en  toetsenist/accordeonist Chip Dolan (behalve als decennialang begeleider van Tish kennen we hem als begeleider van Sam Baker en Jimmy Lafave bij tours in ons land) mag de inbreng van Flaco nu doen, hij doet het meer dan voortreffelijk. Verder in de begeleiding horen we Marty Muse op pedal steel, Glenn Kawamoto op bas, Paul Pearcy op drums , Warren Hood op viool en Jimmy Ruggiere op harmonica.

Er zijn liefhebbers die een remake van een succesvolle CD niet zien zitten. Mij bevalt het wel , tenminste aks het goed wordt gedaan. En dat kan je aan Tish en haar medeproducer en arrangeur Marvin Dykhuis wel overlaten. Heel goed gedaan. We kunnen opnieuw genieten van de bekende Tish-klassiekers als ‘Donde Voy’, ‘West Side Of Town’, ‘Amanacer’ en ‘Voice Of The Big Guitar’, en al die andere fantastische songs uit 1989. Country op zijn best!!!! (Independent)