Meteen naar de inhoud

Dawn Brothers, Next Of Kin

Dawn Brothers is een van de nieuwe Nederlandse bands die al een tijdje het muziekgenre Americana hier in leven houdt. De muziek van de legendarische The Band is daarbij een belangrijke inspiratiebron. Hun eerste album Stayin’ Out Late nam Dawn Brothers op in de studio van DeWolff. Het klikte meteen tussen deze twee bands en zij spraken af ooit eens iets samen te gaan ondernemen. Nu is het zover en het project heet Next Of Kin. De vermaarde Wisseloord studio was groot genoeg om hun droom waar te maken. Er bestond ook een behoefte om met strijkers en blazers te werken. Daarvoor is Coal Harbour benaderd, een collectief bestaande uit vier strijkers, drie blazers en een ritmesectie, dat klassiek en jazz combineert. Voorts werden Tim Knol en zangeres Merel Sophie uitgenodigd om mee te doen. Het resultaat is een EP met 6 nummers, die  speciaal voor de Record Store Day op de markt is gebracht.

Het album opent met een bewerking van Jim Ford’s She Turns Me Around. Prachtige country soul die er meteen inhakt. Op de opzwepende song Kill Me Tomorrow nemen Tim Knol en Pablo van de Poel de vocalen voor hun rekening. Devil Woman vind ik de meest geslaagde track. Prachtige gitaarpartijen en kundige tempowisselingen maken dit lied uitermate interessant. Het sluit af in een geweldige psychedelische sfeer. All In Time is een stemmige The Band achtige ballade met op de achtergrond een mooi huilende steel. Op Let’s  Be There Together is de uitstekende samenwerking met de strijkers en blazers van Coal Harbour te horen. De EP sluit af met de rustige countrysong Silent Whisperer, waarbij de prachtige meeestemmige zang in combinatie met de fraaie steel opvalt.

Dit Nederlandse Roots familieproject Next Of Kin is onder meer te zien op Once In A Blue Moon Festival (24 augustus) en later in december (meerdere concerten). Iets om naar uit te kijken.

Scroll To Top