Shane Alexander, A Life Like Ours

Singer-songwriter Shane Alexander is een graag geziene gast in de concertzaaltjes van ons land. Hij komt graag naar ons land. En wij zien hem graag komen, we houden immers van zijn prachtige songs. Shane woont en werkt in California. Met ‘A Life Like Ours’ brengt hij zijn zevende solo-CD onder onze aandacht. Veel liedjes van zijn eerdere CD’s  waren te horen in populaire TV series als Samantha Who?, Criminal Minds, Bones en ja zelfs in Goede Tijden Slechte Tijden. Op de nieuwe CD staan weer 9 nieuwe juwelen, waarvan een drietal in samenwerking met collega’s en een heerlijke cover van het onsterfelijk prachtige ‘Nights in White Satin’, een tophit van de Moody Blues uit 1967, verschenen op de sublieme CD ‘Days Of Future Passed’, een hoogtepunt in het oeuvre van de jaren 60. Shane blijft in deze cover gelukkig dicht bij het origineel. De eigen nummers brengen een mooi gevarieerd muzikaal beeld, van zeer ingetogen met uitsluitend begeleiding van gitaar (Shane zelf) en piano (Carl Byron) – ‘I’ll Be Here’ en ‘Evermore’ – tot licht rockende nummers met band (piano, bas, drums, lap steel, keyboards en harmony vocals). Speciale vermelding voor ‘Fault Time’, waar we naast Shane en Byron ook Aubrey Richmond op fiddle horen.

De goede lezer heeft het al begrepen, ik heb iets met de muziek van deze kanjer. Wat een prachtige CD weer van deze westcoaster. Hoort thuis in iedere CD kast van liefhebbers van goede singer-songwriters. (Independent, Buddhaland Music).