Robert Lindsay, Lewisetta

Drie nummers op een ep die na 11 minuten en vijftien seconden afslaat. In die korte tijdsspanne speelt de Amerikaanse singer-songwriter Robert Lindsay Americana, folk en country. Bij de naam Robert Lindsay verwijst elke zoekmachine 114.000.000 keer naar een in Nederland onbekende televisieserie, die in Engeland eindeloos herhaald wordt. Gelukkig is er bij de ep een schrijven gevoegd. To whom it may concern. Lindsay, de muzikant, spreekt de lezer persoonlijk aan. Hello, my name is Robert.

Liefde, verlies, tragedie en hoop. Het zijn voor Robert Lindsay belangrijke thema’s. In de drie nummers op Lewisetta komen in simpele zinnen zaken aan de orde, die iedereen herkent en heeft meegemaakt.

Robert Lindsay groeit op in North Carolina. Tegenwoordig woont hij in Cleveland, Ohio. Hij reist door het land met zijn muziek en treedt op waar hij zijn nummers mag laten horen. Tijdens de tournees ontmoet hij mensen die hem helpen bij het opnemen van Lewisetta. Het zijn niet de minste namen die op het hoesje staan vermeld. In de genoemde minuten komen o.a. Mary Gauthier, Gretchen Peters, Tammy Rogers, Barry Walsh en Verlon Thompson voorbij.

In opener ‘In A Dream’ verhaalt Lindsay over de vrouw die verschijnt in zijn dromen. Hij leest na een moeilijk afscheid keer op keer haar brieven. In simpele zinnen zingt Lindsay over liefde en afscheid. ‘Liquor Store’ is een liedje over het bezoek aan de drankzaak, de alcohol die alle gevoelens plet en de tijd die de junk verliest door de fles. Titelnummer Lewisetta is een liefdesliedje. Na een doorwaakte nacht staan er woorden op papier.

Lewisetta, I think I love you
Lewisetta, I think I care
I don’t ever want to leave you
I don’t wanna go nowhere

Simpele zinnen die niets verhullen en een prachtig verhaal vertellen. Americana, folk en country. Robert Lindsay vindt op gewone plekken zinnen voor zijn geweldige liedjes. Na het vele malen beluisteren van Lewisetta kijkt de fan reikhalzend uit naar een volledige langspeler. (Independent)