Meteen naar de inhoud

Mara Levine, Facets Of Folk

Een voor mij onbekende dame, deze echte folkdiva Mara Levine, afkomstig uit New Jersey in de USA. Haar derde CD sinds 2009 geeft Mara een zeer terechte titel mee. Geen eigen nummers op de CD, maar covers van onder meer de groten uit het folkveld. Zo passeren Bill Staines (‘Child Of Mine’), Gordon Lightfoot (het onsterfelijke ‘Bitter Green’), Leonard Cohen (Hey, That’s No Way To Say Goodbye’ uit 1967, zijn beginperiode), Paul Simon (‘Song For The Asking’), Christine Lavin (‘The Moment Slipped Away’) en Si Kahn (‘Upstream’) naast enkele (voor mij althans) minder bekende namen. En als een soort tussendoortje is er een traditional uit de Hebriden (Schotland), ‘Taladh Chnosda’. Dus inderdaad allerlei ‘facetten van folk’! De stem van Mara wordt gekwalificeerd als ‘hemels’ en dat is zeker niet overdreven gesteld. Maar de begeleiding mag er ook wezen, we horen gitaren, bas, fiddle, accordeon, mandoline, hammered dulcimer en cello. En er is veel harmoniezang te genieten, onder meer van de formatie ‘Gathering Time’. Heel opvallende nummers zijn, naast ‘Be The Change’ (van ene Arlon Bennett) en ‘Daughters And Sons (Tommy Sands) met name ook de heerlijke bluegrass-song waarmee de CD opent, ‘You Reap What You Saw’ met hulp van o.m. Bob Harris (gitaar, tevens -samen met Mara- de producer, hij was ooit in die zin actief voor Johnny Cash en Girlyman), Rob Ickes (dobro), Mark Schatz (bas), Scott Vestal (banjo) en Andy Leftwich (mandoline), Mollie O’Brien zingt mee.

Een heerlijk overzicht van wat folk is brengt deze uitstekende folkdame. Ik heb zeer genoten van deze prachtige CD. (Independent, Mara’s creations)

Scroll To Top