Meteen naar de inhoud

Amy McCarley, MECO

Amy McCarley is een singer-songwriter uit Alabama, met deze voortreffelijke CD is zij toe aan haar derde sinds haar ‘self-titled’ debuut in 2011. Die CD is mij totaal ontgaan, net als de opvolger uit 2014 (‘Jet Engines’). In die titel uit 2014 klinkt iets door: vliegtuigen, ruimtevaart? Is MECO niet het signaal van NASA als de gelanceerde space shuttle geen voortstuwing meer nodig had (Main Engine Cut Off). Wat blijkt, deze Amy heeft voor NASA gewerkt. We begrijpen nu waarom haar muziek vaak zo hemels klinkt, met name haar licht hese stem komt lekker door, luister naar het stevigste nummer op de CD, ‘Everything Changed’ met fantastisch gitaarspel van Kenny Vaughan. Ook het slepende ‘High Wire’ is redelijk aan de stevige kant en klinkt bluesy. Verder horen we in de begeleiding o.m. multi-instrumentalist Chris Scruggs (telg van een bekende familie met bluegrass roots). Er staan ook heerlijke countrydeuntjes op de CD, zoals ‘Days’, dat qua sfeer doet denken aan Kristofferson’s  ‘Me And Bobby McGhee’, en het huppelende ‘Never Can Tell’ met naast gitaar, bas en drums ruimte voor mandoline en fiddle. ‘How You Do’ is een duistere ballad, een verwijzing naar de invloed op onze heldin door een lekkere vent: ‘I don’t know how you do me like you do’ – let op de mondharmonica. Na die duisternis is Amy weer ‘Happy’, opnieuw een lekker huppelend nummer met mandoline en fiddle.

Er staan geen zwakke(re) nummers op deze gave CD, Americana op zijn best. Luister maar zelf. (MECO Records)

Scroll To Top