Meteen naar de inhoud

Ranagri, Playing For Luck

Ranagri is de naam van een dorpje midden in een idyllisch stukje boerenland in Ierland. Ranagri is ook de naam van een kwartet musici uit Londen (twee keer man, twee keer vrouw) met als instrumentarium fluit, basfluit, elektrische harp, piano, gitaren, bas, whistles, bodhran, drums, percussie en nog wat exoten als bansuri (Hindoestaanse bamboefluit), harmonium, shakuhachi (Japanse bamboefluit), memotron (een synthesizer)  en clarsach (een Keltische harp). Uiteraard –  het is immers een Stockfisch-productie – doet Günter Pauler de productie. Ranagri bestaat uit vier musici die hun sporen hebben verdiend in de begeleiding van vele artiesten, waaronder Stevie Wonder, Peter Gabriel, Radiohead en zelfs Ennio Morricone. De band mocht zijn debuutCD ‘Fort Of The hare’ in 2014 mocht uitbrengen op het Duitse kwaliteitslabel Stockfisch. Na ‘Voices’ (2016) is er nu de tweede op Stockfish. Verwacht wederom geen standaard Iers repertoire, Ranagri brengt behoorlijk vooruitstrevende songs met een experimentele inslag, maar ook met aandacht voor de klassieke elementen van de Ierse folk. Heel bijzonder dus. Voorman, zanger/gitarist Danal Rogers, schreef alle songs zelf, nieuweling Joe Danks schreef de teksten voor ‘Sometimes Home’. Donal’s  lyrics zijn heel poëtisch, luister naar bijvoorbeeld  naar ‘The strangler’: ‘You know, I’m not your strangler, I’m just the one holding on like a gambler playing for luck’. Is de titel ook verklaard. Noem de muziek een bijzondere synthese van pop, klassiek en Iers, hele mooie zang van Donal met prachtige harmonievocalen van de andere leden van Ranagri:

Hele interessante, boeiende muziek. Een geheel eigen stijl, knap gedaan!!!  (Stockfisch Records)

Scroll To Top