Meteen naar de inhoud

Local Store, Magpie and the Moon

Het kwartet Local Store draait om de Noor Bjørn Klakegg. Hij is verantwoordelijk voor tekst en muziek, speelt gitaar en zingt, daarbij vergezeld door een stel uitstekende muzikanten: gitarist en achtergrondzanger Mattias Krohn, bassist en achtergrondzanger Magnus Tveten en drummer Tore Ljøkelsøy.

Magpie and the Moon heet het debuutalbum, dat met enig recht kan worden aangemerkt als een vreemde eend in de Americana bijt, maar na een tijdje van gewenning uitgroeit tot heel mooi gezelschap. Op het eerste gehoor zit het ‘vreemde’ in de ietwat progressieve, sferische pop/rockarrangementen, die gelukkig niet uitdijen tot ellenlange complexe stukken, zoals in de jaren zeventig niet ongebruikelijk was. Integendeel, op dit album staan ragfijne, lieflijke composities van ongeveer een minuut of vier.

Klakegg schrijft zacht symfonische liedjes, die betoveren door avontuurlijke, doch toegankelijke melodieën en door kleurrijk, lyrisch gitaarspel. Diens stemgeluid klinkt bij vlagen als dat van Syd Barrett zaliger, die een voorname inspiratiebron voor hem geweest moét zijn. De tien songs reflecteren perfect aan de altijd aanwezige melancholieke atmosfeer van Scandinavische landen – in Zweden werd het album in een tot studio ingerichte schuur opgenomen  – zowel in metaforische liefdesteksten als in licht dromerige muziek. Geweldige pop/rockplaat, die onmogelijk als een terzijde kan worden afgedaan. (eigen beheer)

Scroll To Top