Six Mile Grove, Million Birds

Ruim 20 jaar blijkt Six Mile Grove, de alt. countryband uit Minnesota, al te bestaan. Echter tot  aan Million Birds, het zevende album, is hun repertoire niet eerder tot m’n trommelvliezen doorgedrongen.  Op de plaat staan elf lichtvoetige country rockliedjes, die goed in het gehoor liggen, mild rocken, beetje twangen, steunend op  lome beats. Bepaald niet hemelbestormend of spannend, maar al met al wel onderhoudend. Een uitzondering vormt het nummer Shot in the Arms, een tamelijk donker blues-rocknummer, dat zowaar voor enige opwinding zorgt.  Zanger/gitarist Brandon Sampson – omringd door drummende broer Brian, gitarist/toetsenist Barry Nelson, bassist Dezi Wallace en steel gitarist John Wheeler – bezit zonder twijfel songschrijverstalent, zingt bovendien goed (soms als Don Henley), maar de arrangementen klinken tam en flets. Een volgende keer graag meer pit en kleur.(eigen beheer)