John Blakeley & Jeff Larson, Yesterday’s Dream

De samenwerking tussen de twee topmusici singer-songwriter Jeff Larson en gitarist John Blakeley heeft een   prachtig album opgeleverd. Niet verrassend eigenlijk want deze twee topmusici hebben hun sporen al lang verdient; toch moet je altijd maar afwachten of de chemie echt zijn werk doet. Mijn complimenten voor beide heren en voor hun chemie in het bijzonder. Jeff Larson nam zes nummers voor zijn rekening, John Blakeley schreef één song en samen met Jeff de resterende drie en produceerde dit album ook. Zij worden bijgestaan door Jeff Pevar op bas en Wolfgang Wein op bas en cello.

Het is een goed en gevarieerd album geworden met diverse stijlen zoals ‘Two Hours’ en ‘A Coastel Moon’ de country-rock vertegenwoordigen, ‘Day Trip’ een prachtig instrumentaal nummer en typische surf-rock , ’Goes Without Saying’ is zal niet misstaan op NPO Radio 2. Vooral de veelzijdige stem van Jeff Larson, al dan niet ondersteund door de backing vocals van Randell Kirsch en Jeffrey Foskett (Beach Boys) en Jeddrah Schmit geven de nummers steeds de juiste sfeer en kleur. Het spel van John Blakeley is op elk nummer duidelijk aanwezig; op het eerste nummer ‘Renaissance Man’ met een mandoline, dat wat mij betreft de plaats mag innemen van één van de geijkte songs van The Eagles die we nu al decennia lang op de radio horen. Stuk voor stuk heerlijke nummers, een album dat niet snel zal gaan vervelen en krijgt wat mij betreft een hoge notering in mijn persoonlijke top tien van dit jaar. (NCompass Music 2019)