RJ Chesney, Amateur Revolution

RJ Chesney, geen familie van pop country artiest Kenny Chesney, heeft zijn roots in het zuiden van de Verenigde Staten. Chesney groeide op in Macon, Georgia en later in Biloxi, Mississipi. In 2010 bracht hij zijn debuutplaat uit ‘Prayers Of A Wayward Son’. In 2015 volgde ‘Angels Falling’ uit. Dit jaar verscheen dan het derde album ‘Amateur Revolution’.

RJ Chesney nam de plaat op in zowel Los Angeles, Californië als in Bergen, Noorwegen. In L.A. schakelde Chesney de hulp in van producer Jason Hiller en in Noorwegen stond HP Gundersen hem bij, tijdens de opnames van de plaat. In zowel L.A. als in Bergen werd Chesney geholpen door muzikanten uit die plaatsen. Maar hoe komt een muzikant uit L.A. in contact met een Noorse muziekproducer. Gundersen was in L.A. een documentaire aan het maken over lokale muzikanten. Waar ze elkaar ontmoette en van meet af aan klikte het tussen beide heren. Niet snel daarna stuurde Chesney zijn liedteksten naar Gundersen die ze voor zag van muziek. Wat dus uiteindelijke leidde tot de plaat ‘Amateur Revolution’ die voor het grootste deel in Noorwegen is opgenomen.

Een van de interessantste nummers op deze plaat is het nummer ‘Da Mayor Is On The Scene’. Chesney beschrijft in dit nummer waarom hij het zuiden van de States is ontvlucht. Chesney was helemaal klaar met het racisme, maar kwam er later achter dat waar hij ook was het racisme er ook was. De titeltrack van het album ‘Amateur Revolution’ is een statement dat als we samen optrekken de wereld een stuk mooier wordt, de keus is aan ons.

You can live your life with a clenched fist
or you can keep you hand wide open…
It’s up to you , whats it going to be?
a life full of love…… or a belly full of misery?

Come join the Amateur Revolution
lets clear our minds of this bitter pollution
get real quiet… talk about love
feel the power from the heaven’s above
there’s magic its in the air,
and a chance of beauty blooming everywhere

Een andere persoonlijke favoriet is ‘Do You Remember Me’ over een verloren liefde. Prachtig ondersteunt door een huilende pedalsteel. Met ‘American Revolution’ levert Chesney een prima derde plaat af, vol met fijne roots muziek. (eigen beheer)