Dan Krikorian, Grandeur

Dan Krikorian uit Orange County, Californië lijkt mij een druk baasje. Hij is coach van een succesvol basketbalteam, geeft les op de universiteit en hij is de maker van The Beautiful Work Podcast met interviews van interessante mensen.  In de tijd die Dan nog over heeft geeft hij zich helemaal over aan een andere passie: de muziek.  In 2008 debuteerde Krikorian  met het album Oxford Street. Inmiddels is hij een bekende muzikant uit de West Coast-scene. Dan stond al in voorprogramma’s van onder meer The Foo Fighters, Eddie Money en The Animals. Het album Grandeur dat nu voor mij ligt is inmiddels zijn vijfde. Achter de knoppen zat zijn muzikale maatje, producer Shawn Nourse, die voorts het drumwerk op Grandeur voor zijn rekening neemt.

Grandeur is een heerlijke schijf met 16 melodieuze popliedjes.  Het album opent met zoet klinkende koortjes en een piano. Een prachtig ingetogen liefdesliedje. Dan volgt een van de hoogtepunten van dit luisterrijke album. Need Me Back is een heerlijke meezinger met een geweldige snerpende funky gitaar. Voor mij de zomerhit van het jaar. Crazy Love is ook al een voltreffer door de treffende weemoedige sfeer. De melodieuze muziek doet enigszins denken aan Jonathan Wilson en  Josh Ritter. In het funky klinkende High Heels komt Josh Ritter zo waar in beeld als Dan zingt: Oh my darling put Josh Ritter on, you can be Kathleen, and I’ll drive you home, oh my darlin put Josh Ritter on. In dit nummer is de heerlijke volvette sax van Ron Dziubla een grote verrassing. Ook fraai klinkt het Van Morrison achtige The Lucky One. Ulanga is een prachtig liedje over een riviertocht van twee geliefden. De heerlijk galmende gitaren verhogen de sfeer van deze song.  In de pittige song Layla komt de titel van dit mooie album in beeld: We drove the night to see the grandeur of the morning. Het album sluit met een rustige song (New Dawn) over een verloren liefde.

Grandeur is een heerlijke zomerse West Coast schijf waar je echt vrolijk van wordt. Zeer aan te raden.