Vicky Emerson, Steady Heart

Vicky Emerson woont en werkt in de bijzondere twin cities in Minnesota in de USA, Minneapolis/Saint Paul. Ze is al geruime tijd actief en heeft tot dusver drie CD’s uitgebracht, waarvan ik de laatste, ‘Wake Me When The Wind Dies Down’, in 2016 in ons cafe heb besproken. Ik was onder de indruk, getuige mijn positieve slotzinnen: ‘Lieve liefhebbers van goede Americana, ‘Wake me when the wind dies down’ is een prachtige CD, een grote verrassing en een grote aanrader! We hopen op een toertje door Nederland in de nabije toekomst’. En dan is er nu nummer vier, gelukkig kan ik mijn zinnen van toen volledig onderschrijven, wat een heerlijke en geslaagde opvolger! Vicky zingt en speelt gitaar, plus op drie nummers piano.  De overige begeleiding betreft behalve gitaren bas, drums, fiddle, lap steel, (octaaf)viool, drums  percussie, hand claps en foot stomps. Er zijn vocale bijdragen van zes begeleidende musici, waaronder Sarah Morris. Met name de stem van Vicky en de prachtige mooi gearrangeerde melodieuze liedjes zorgen wederom voor een prettige luisterervaring. Folk, country, pop en blues zijn de duidelijk hoorbare stijlen op de CD. Van de 9 songs op de CD schreef Vicky er 6 alleen, twee met Graham Bramblett en nummer negen is een uberzwoele jazzy versie van het fameuze ‘Do’t It Make My Brown Eyes Blue’. Wie dacht dat Christal Gayle  deze song zwoel zong moet gaan luisteren naar deze versie! Fenomenaal!

Voor mij is Vicky Emerson een heerlijke meerwaarde in de wereld van mooie Americana. Toppertje! (Independent, (Front Porch Music Group).