Danni Nicholls, The Melted Morning

Danni Nicholls werd in 1985 geboren in Bedford, UK. Op haar 16e erfde ze een bijzondere gitaar uit 1963 van een oom (volgens zeggen was deze ooit van Billy Fury) en dat werd een echte liefde. Muzikaal was ze al, ze speelde sinds haar 9e saxofoon en werd ‘gevoed’ door de collectie LP’s van haar oma, country, folk en rock ’n roll uit de USA. De eigen liedjes kwamen zodra ze enigszins vertrouwd was met haar gitaar en vanaf 2009 heeft de rest van de wereld kunnen genieten van haar muziek op twee EP’s en vervolgens twee volledige CD’s, die werden opgenomen in Nashville onder leiding van producer door bassist Chris Donahue, die zij in 2011 ontmoette tijdens een concert van Emmylou Harris in Londen. Haar derde CD, deze ‘The Melted Morning’, werd ook in Nashville opgenomen, nu met Jordan Brooke Hamlin (o.m. van The Indigo Girls) als producer. In de begeleiding horen we uiteraard de nodige muzikanten uit Nashville, leuk is met name de bijdrage van The Secret Sisters op vocalen in een drietal songs. Danni heeft een soepele en prettig in het gehoor liggende stem, haar muziek heeft duidelijke verwantschap met Lynn Miles en vooral Gretchen Peters. Een mix van folk, pop, country en soul. De songs zijn originals, ze heeft een aantal ervan geschreven in samenwerking met Ben Glover (3 stuks), Amelia White, Robby Hecht en anderen. De teksten zijn vaak heel persoonlijk, zoals in het – zonder hulp – geschreven ‘Hopeless Romantic’: ‘A hopeless romantic, that’s just what I am, oh, I’ve spent years trying to understand why I look for love in all the wrong places, seeking my future in far away faces’. Dat vereist du seen andere aanpak, ik hoop dat ze een betere weg heeft gevonden naar een ander hart.

Een prettige, goed geproduceerde CD. Mooi geluid, fijne begeleiding en een hemelse stem. That’s Danni Nicholls for you. (Independent)