Marry Waterson & Emily Barker, A Window To Other Ways.

Dat een toevallige ontmoeting tussen twee muzikanten tot iets heel moois leidt, is het verhaal achter het album A Window To Other Ways. Het gaat om de dames Marry Waterson en Emily Barker. Marry is de dochter van Lal Waterson, een van de iconen van de Engelse folk. Marry maakte al neo-folk-albums met haar broer Oliver Knight en met David A. Jackson. Emily Barker is een gerespecteerde Australische americana-muzikant, die onder meer indruk maakte met het soulvolle album Sweet Kind Of Blue. Marry en Emily ontmoeten elkaar op een songschrijverssessie van One Little Indian en het klikte meteen. Marry zorgt voor prachtige poëtische teksten en Emily is meer verantwoordelijk voor de muzikale inkleuring ervan.

Het album opent met de sterke titeltrack en straalt een beetje griezeligheid uit. I’m a fly on the wall…a lone ghost taking notes zingt Marry met haar mooie stem. De sombere bas en de scherpe celloklanken zorgen voor een onheilspellend sfeertje. Voor de bijzondere instrumentatie is vooral producer/cellist Adam Ilhan verantwoordelijk. Perfect Needs klinkt als vrolijke 60’er jaren West Coast Pop a la The Beach Boys. Little Hits Of Dopamine gaat over de One Click Communication. Mensen die niet van hun mobiel afstand kunnen nemen. De song heeft weer een spannende sound dankzij de springerige banjo van Emily. De stemmen van Marry en Emily vullen elkaar fantastisch aan. Luister maar eens naar het melancholieke I’m Drawn. Twister is wellicht het prijsnummer van dit sfeervolle album, dankzij uitgekiende stringarrangementen en hemelse zang . It Will Be Good is een ander pareltje. Een weemoedige piano ballade met prachtige galmende zang. A Window To Other Ways is een fascinerend neo-folk album van absolute klasse!