Meteen naar de inhoud

Steve Earle & The Dukes, Guy

Wat een magisch saluut naar zijn oude vriend, voorbeeld en leermeester Guy Clark! Guy Clark, een van de iconen van de Amerikaanse folk, overleed drie jaar geleden en al na een paar weken kwamen zijn muzikale vrienden samen in de fotostudio van Jim McGuire in Nashville om, zoals Steve Earle schrijft op de binnenhoes van het album ‘Guy’, ‘een beetje te huilen, veel te lachen en oude verhalen en songs op te halen’. Uiteindelijk resulteerde deze ontmoeting tot een prachtig album, een eerbetoon aan Guy Clark van Steve Earle op gitaar, mandoline en zang samen met zijn begeleidingsband The Dukes: Chris masterson (gitaar, zang), Eleanor Whitmore (viool, mandoline, tenor gitaar, zang), Ricky Ray Jackson (pedalsteel, zang) Kelley Looney (bas) en Brad Pemberton (drums en percussie). Shawn Camp (akoestische gitaar, mandoline en zang), Verlon Thompson (akoestische gitaar en zang), Mickey Raphael (harmonica), Jim McGuire (dobro), Gary Nicholson (akoestische gitaar en zang) en verder op het slotnummer ‘Old Friends’ met zang van Terry Allen, Jerry Jeff Walker, Emmylou Harris, Rodney Crowell en Jo Harvey Allen.

Alle zestien nummers zijn van de hand van Guy Clark en zijn met veel gevoel en respect voor de grote meester uitgevoerd. De doorleefde stem van Steve Earle leent zich uitstekend voor de vertolking van vooral het vroege werk van Guy Clark terwijl de andere bandleden en gastmusici dit eerbetoon vervolmaken.
Voor de fans van Steve Earle en van Guy Clark is dit album een waardevol bezit, voor de nieuwkomers een mooie kennismaking met de top van de vertolkers van de echte Americana. (NewWestRecords)

Scroll To Top