Greg Felden, Made Of Strings

Altijd interessant, zo’n debuut CD. De prima Americana-adept van ‘Made Of Strings’ heet Greg Felden. Groeide op in Eugene, Oregon aan de Pacific Northwest Coast van de USA. Hij woont en werkt momenteel in Los Angeles, een stuk zuidelijker dus. Bij zijn opvoeding hoorde een injectie folk en country en dat horen we terug op deze ‘Made Of Strings’. Maar er is meer, we horen orgel, piano in een soul-mood, de stem van Greg past er prima bij, een mooie, soepele stem met inderdaad voldoende soul. Lekkere vlot lopende songs als het voor mij mooiste liedje op deze CD, ‘When The Change Comes’, een mid-tempo-juweel met een heerlijke  leadgitaar (Brian Whelan) en een luisterrijk orgeltje (Hammond B3 van Jerry Bogger). Om de tekst van deze song te leren waarderen deze sampler: ‘It might come from up above you, it might come from down below. Take us all together or take you on your own. Will it be a thing of beauty, will it be our overthrow, or just the same old lesson you should have learned so long ago. When the change comes some will count up their possessions, some will dig themselves a hole’.

OK, Greg is geen nieuwlichter, experimenteert niet, maar wel een degelijke en aangename singer-songwriter die met ‘Made Of Strings’  een heel aangename CD uitbrengt, met daarop goed uitgebalanceerde songs en een voortreffelijke productie. Dat hij kan rocken bewijst ‘Tell Me What’s Broken’, waar Hammond B3 en elektrische gitaar pittig doorkomen. Luistergenot staat voorop bij deze Felden. We houden hem in de gaten, een fijne nieuwkomer in de wereld van de Americana. (Independent)