Meteen naar de inhoud

Mrs. Greenbird, Dark Waters

Mrs. Greenbird is een Duits duo/echtpaar (Sarah Nücken en Steffen Brückner ), dat sinds 2006 actief in de muziek is. In eerste instantie had het tweetal  de artiestennaam Goldkehlchen Und Der Mann Mit Hut. In 2012 kregen zij succes met het winnen van de Duitse The X Factor. Het betekende een doorbraak van Mrs. Greenbird in Duitsland en Oostenrijk. Het album Dark Waters dat nu voor mij ligt ter bespreking  is hun derde schijf.

Het album opent met een heerlijke meezinger: Long Time No See. Het nummer beschrijft min of meer de weg die zij de afgelopen jaren hebben bewandelt. Meteen valt de kinderlijke schelle stem van Sarah op en dat is toch wel even wennen.  De volgende track Morals heeft een opvallende beat gemaakt door een akoestische gitaar. Het kabbelt lekker door en het is moeilijk om de beentjes er stil bij te houden. Careless Heart is een aandoenlijke liefdessong met een mooi stringarrangement en door Sarah met veel passie gezongen. De titeltrack heeft een onheilspellend zwevend sfeertje en is een van de hoogtepunten van dit album. Hetzelfde geldt ook voor One Day In June. Dat is een mooi liefdesliedje met een prettige lome zomerse sfeer. Steffen Brückner neemt in Midnight Rose de lead vocals voor zijn rekening. Dat geldt ook voor de laatste track Learn How To Love You. Een lied waarin zij elkaar de liefde voor eeuwig verklaren.

Dark Waters is een modern folk pop album, opgenomen met schaarse instrumentatie. Voor liefhebbers van ontroerende liefdesliedjes.

Scroll To Top