Luke Sital-Singh, A Golden State

Nog nooit gehoord van deze Engelse troubadour. Luke Sital-Singh debuteerde in 2012 met een single Fail For You. Twee jaar later tipte BBC Sound de singer-songwriter uit Bristol als opkomend talent. Er zou een nieuwe Damien Rice zijn opgestaan. Na een aantal Ep’s en twee albums ligt er nu het album A Golden State ter bespreking. Luke is met zijn vrouw naar Los Angeles verhuist. Vandaar de titel, maar het is ook een verwijzing naar zijn nieuwe gemoedstoestand.

Het album opent met een van de beste tracks genaamd Lover. Meteen valt die emotioneel prachtige breekbare stem van Sital-Singh op. Het liedje is opgenomen met schaarse instrumentatie, waardoor de gevoelige stem van Luke nog beter tot zijn recht komt. Achter de knoppen zat Tommy McLaughlin en die zorgt voor een warm geluid zoals hij dat ook doet voor de band Villagers. De piano-song Raise Well gaat over de wens om een gezin te gaan stichten met als motto: I just wanna raise love, I don’t wanna raise hell. Los Angeles gaat over de verhuizing van Bristol naar LA en alle gevoelens die daar bij vrij komen. Zoals twijfel: Do we know what we’re looking for. Hetzelfde thema komt terug bij Souvenir: I’ll take a souvenir just before leaving here. Het liedje The Last Day gaat over de fantasie wat Luke zou doen als hij nog maar een dag heeft te leven. In Silhouette geeft Luke nogmaals een inkijkje op zijn gemoedstoestand: You know my heart is made from wood, reclaimed from home, and every day I splinter less, I hope… Eigenlijk staat er geen slecht nummer tussen de 10 uiterst breekbare liedjes. Andere hoogtepunten zijn de tracks Almost Gone, Love is Hard Enough Without The Winter en de afsluit Heart’s Attach. Kortom een prachtig album voor gevoelige zielen die van melodieuze luisterliedjes houden.