Video teaser nieuwe King of the World plaat

King of the World is terug met een nieuwe gitarist, nieuwe songs en een nieuw album. Stef Delbaere is de nieuwe, vierentwintigjarige gitarist uit Gent, België die opgroeide tussen de jazz- en blues platen van zijn vader. Als jonge gitarist was hij actief in de Belgische blues- en rockscene, waarna hij ging studeren aan het Rotterdams Conservatorium waar hij Cum Laude afstudeerde. Hij begeleide o.a. artiesten als Jared Grant, Belle Perez en Shirma Rouse.

In de nieuwe bezetting trok King of the World zich terug in een boerderij in het oosten van het land om nummers te schrijven voor de vijfde CD “Connected”. De invloeden van het nieuwe bandlid zijn duidelijk te horen op deze bevlogen plaat. Voor de opnames werd gebruik gemaakt van de Woodstock Studio en de grote collectie vintage apparatuur daar aanwezig. De nieuwe CD “Connected” (geproduceerd door de KOTW en Phil Martin) zal 1 september uitkomen waarna de band begint aan de “ Get Yourself Connected” CD tour door Nederland en zal daarna andere Europese landen aandoen.