Sean McConnell, Secondhand Smoke

Singer-Songwriter Sean McConnell woont en werkt in Nashville en heeft daar in de afgelopen 20 jaar een behoorlijke reputatie opgebouwd als songwriter voor mainstream-country artiesten als Tim McGraw, Martina McBride, Brad Paisley en meer. Maar ook popartiesten als Christina Aquilera en Meat Loaf zongen zijn songs. Sean’s beide ouders waren professionele musici in Massachusetts, waardoor hij als jong knaapje al de aantrekkingskracht van muziek-maken voelde.

Hij schreef zijn eerste song toen hij 10 jaar oud was “Paper People” en zijn debuut-CD verscheen toen hij 15 jaar oud was, het was de eerste van maar liefst 13 CD’s. De man heeft een soepele, aangename stem en schrijft echte mainstreamliedjes op het grensgebied van pop en folk, de nieuwe CD kabbelt rustig voort in voornamelijk balladgebied. De begeleiding is licht symfonisch en helaas voor mijn gevoel wat vlak, wat eigenlijk voor de hele CD geldt. Niet slecht, maar zeer voorspelbaar, geschikt als achtergrond op een rustig feestje. Alleen in een nummer als ‘I Don’t Want To Know’ kot er wat vuur in het geheel, waarna ‘Here We Go’ een huppelend liedje is. Het dichtst bij folk is ‘Shaky Bridges’.

Zoete pop, mooie stem, gedegen begeleiding. Voor de liefhebbers van rustige, wat gladde mainstream popmuziek. (Big Picnic Records)