The Cactus Blossoms, Easy Way

Easy Way is het 3de album van The Cactus Blossoms, de groepsnaam van de zingende en gitaar spelende broers Page Burkum en Jack Torrey, uit Minneapolis, Minnesota. Eh ja, er wordt in recensies over hun albums steevast opgemerkt dat de muziek als twee druppels water lijkt op die van The Everly Brothers. Daar sluit ik me van harte bij aan, want die lijkt inderdaad zomaar uit de jaren vijftig en zestig te zijn weggelopen. Nostalgie in het kwadraat. De opkomst van de rock ‘n’roll, zo’n dikke zestig jaar geleden, eerder door de brave, ingetogen versie van The Everly Brothers tot leven gewekt, dan door de onstuimige variant van Elvis. De beschaafde benadering van rock ‘n’ roll door de Everlys wordt gedurende tien liedjes op Easy Way qua composities, sfeer en uitvoering zeer bekwaam overgedaan. Gelijk hebben ze, wanneer je het talent bezit om de fraaie samenzang van Phil en Don Everly op geloofwaardige wijze te reproduceren in pakkende liedjes, die klinken als klaterende bergbeekjes en ondertussen stevig appelleren aan muzikaal jeugdsentiment. Hun beste plaat.