Meteen naar de inhoud

Copper Viper, Cut It Down, Count The Rings

Maak kennis met een verrassend akoestisch juweeltje, deze voortreffelijke CD van een duo uit Londen, UK. Elf mooie uitgebalanceerde songs, alles zelf geschreven door gitarist Robin Joel Sangster en fiddler/mandolinespeler Duncan Menzies. Na een aantal muzikale jaren apart van elkaar ontmoetten de heren elkaar in 2016 omdat een wederzijdse muzikale vriend een eventuele samenwerking wel zag zitten.

Ze waren het ermee eens, inderdaad hadden beiden een grote bewondering voor de harmoniezang van Simon & Garfunkel en (recenter) The Milk Carton Kids. In April 2017 traden ze voor het eerst op een festival op en vele festivals zouden volgen. In 2018 werd het idee van een debuut-CD geboren en ze vonden de Amerikaan Ryan Hadlock (o.m. Brandi Carlile) bereid om de productie op zich te nemen en wel in de fameuze Bear Creek Studio. Al luisterend wordt je meegezogen in de heerlijke akoestische wereld van ons duo. Denk aan een mengsel van folk, country en bluegrass. In een aantal nummers horen we bijdragen op dobro, slide gitaar, staande bas en washboard.

Nogmaals, een prachtige en aangename verrassing. Mijn hoogtepunten zijn ‘Under The Bower’ en ‘Unseen’. Wie van prachtige akoestische muziek houdt met machtig mooie duet-vocalen gaat hiervan optimaal genieten. Denk aan een mooie zwoele zomeravond, zittend in het gras met een lekker drankje en een fijne metgezel…(Independent)

Scroll To Top