Boo Ray, Tennessee Alabama Fireworks

Boo Ray is een singer-songwriter die zijn leven tegenwoordig verdeeld over Nashville (waar deze CD is opgenomen), Los Angeles en Athens, Georgia. Hij noemt zichzelf een alt-country troubadour uit het zuiden (van de USA uiteraard). Zijn roots liggen overigens in de bergen van Noord Carolina. Met dit album is Boo aan zijn vijfde release toe.

Luisterend naar deze CD kan ik concluderen dat Boo Ray thuishoort in de regionen van de southern rockers, stevige country met soul- en blues invloeden. Er is voldoende aandacht voor stevige gitaren, met name een crazy electric guitar (luister naar ‘Skin and Ink’), lekker pedal steel werk, wat blazers (Muscle Shoals type) en een stevige, licht gruizige ‘honky tonk’ stem. Werk dat thuishoort in de honky tonks (hij zingt o.m. over zijn ‘Honky Tonk Dream’) en juke joints, op en top southern feel dus. De teksten zijn, zoals veel van zijn kompanen, uit het leven gegrepen. Verslaving, reizen, relaties, niets is Boo vreemd. En steeds is er die steel gitaar, hier bespeeld door ene Smith Curry. Rustpunten zijn er ook, met name ‘Dee Elle’, een instrumentaaltje met een absolute hoofdrol voor de pedal steel en ‘She Wrote The Song’. Maar ik ben vooral gevallen voor de country-rocker ‘We Ain’t Got The Good’, prachtige song.

Voor liefhebbers van stevige country uit de zuidelijke regionen van de USA, voor liefhebbers van goede honky-tonk is Boo Ray de man. (BRRB Music)