Hank Shizzoe, Steady As We Go

Volgens Rolling Stone is Hank Shizzoe de beste roots/rock liedjesmaker en gitarist die niet uit de Verenigde Staten komt. Want Shizzoe is geboren en getogen in Zwitserland en is woonachtig in Bern. De plaat ‘Steady As We Go’ nam hij op in zijn eigen studio. Samen met zijn band in de zomer, met wat te eten, te drinken en elf nieuwe liedjes die Shizzoe wilde opnemen. ‘Steady As We Go’ is het zestiende studioalbum en  bestaat uit 3 zelf geschreven songs zoals het titelnummer. Waarbij Shizzoe de inspiratie haalde uit een term ‘Steady As She Goes’, die bijvoorbeeld door bootsmannen wordt gebruikt om een schip op dezelfde koers te laten varen. Shizzoe maakt een verwijzing naar de huidige tijd. Een tijd waar in de toekomst van de samenleving zoals we hem nu kennen onzeker lijkt te zijn. Ook de wereldwijde politiek moet het ontgelden op ‘They’re No Good’. Op de plaat die Shizzoe zelf produceerde staan acht covers. Zoals de traditional ‘On Top Of Old Smokey’ die werd opgenomen in de versie zoals Hank Williams het nummer ook opnam. Een andere klassieker die Shizzoe covert is ‘Stand By Your Man’ van Tammy Wynette. Een andere cover die Shizzoe op deze plaat heeft gezet is ‘California’ van Tom Petty. Shizzoe verteld hierover: “A couple of months before I started working on this album Tom Petty passed away. His music and his songwriting had and continue to have a huge influence on me”. Shizzoe vond het een passend eind van zijn nieuwste plaat.

Hank Shizzoe levert een plaat af die nergens echt spannend wordt, maar lekker voort kabbelt. Persoonlijk vind ik acht covers op een plaat van elf nummers, wat veel. Want de drie nummers die Shizzoe zelf schreef mogen er zeker zijn. (Blue Rose Records)