Lily and Madeleine, Canterbury Girls

Je haalt de CD uit de (traditionele) plastic doos, o, daar zit een tekstboekje, even lezen. Is geen tekstboekje, maar een miniposter met een foto van twee vrouwen met lang donker haar, beide in een vrolijk omhullend geel gewaad, dromerig voor een water (de zee?). aan de andere kant van de poster meer foto’s met de dames is diverse poses met die mooie gewaden. Wat een introductie. Er staat ook nog wat informatie op deze kant, moeilijk leesbaar, dat wel. We leren dat de dames Lily en Madeleine Jurkiewicz heten, zusjes zijn en ‘openhartige muziek met diep emotionele en persoonlijke resonantie’ maken. En dat is een voortreffelijke omschrijving voor de muziek op deze inmiddels vierde CD van de zusjes. De titel ‘Canterbury Girls’ is vernoemd naar Canterbury Park in hun woonplaats Indianapolis, Indiana, in de USA. Voor het eerst werd een CD niet in Indiana opgenomen, maar in Nashville, onder leiding van producers Daniel Tashian en Ian Fitchuk, die ook, samen met de zusjes, alle instrumenten op de CD voor hun rekening nemen. Alle 10 songs op de CD zijn geschreven door de zusjes, op vier songs hebben ze externe hulp. De muziek is poppy, subtiel, dromerig (luister naar mijn persoonlijke favoriet ‘Circles’, een betoverend mooi walsje over het eindigen van een relatie).

Verwacht hemelse harmonieën, zoals dat bij zussen of broers vaak het geval is, indringende teksten en een variatie aan pop invloeden (‘Can’t Help The Way I feel’ is een nummer dat zo uit de Motown-hype had kunnen komen. (New West Records)