Kalyn Fay, Good Company

Kalyn Fay, afkomstig uit Tulsa, Oklahoma, schrijft eenvoudige folk, country rockliedjes met introspectieve teksten. De meeste van de elf liedjes op haar tweede album Good Company, bezitten een rustig wiegende cadans, in een voortkabbelende driekwartsmaat. Niet spannend, vond ik aanvankelijk. Een aantal luisterbeurten verder ben ik 180 graden gedraaid.

Het is de schoonheid van de eenvoud, die ik hoor. Ik hoor de warmte van de instrumentaties en de zachte, ruimtelijke productie van de hand van de hier ook dienende snarenspeler (pedal steel, dobro, elektrische gitaar, steel gitaar)Jesse Aycock. Ik hoor het prachtig ondersteunende spel op piano, orgel en accordeon van Okie John Fullbright, die samen met Carter Sampson (ook Okie) de achtergrondzang verzorgt. Ik hoor het stemgeluid van Fay: beetje hees, tikje sexy, zacht fluisterend. Maar het is vooral de versmelting van dat alles tot een mooi samenhangend geheel. Fay voert je mee in een licht bedwelmende luistertrip, die zich afspeelt binnen de grenzen van haar zeer geliefde Oklahoma. Ze zingt over weidse prairies en over de mensen die daar wonen, over romantiek en eenzaamheid van de highway, over (reflecties op) haar liefdesleven en over het onvermijdbaar vergankelijke. Good Company is een “love letter to the place i have known best”, zoals ze zelf zegt. Ze nam het album op in Little Rock, Arkansas, de stad waar ze tegenwoordig woont en (beeldende kunst) studeert. Zeer aan te bevelen voor liefhebbers van stemmige muziek. (Horton Records)