Seth Walker, Are You Open?

Are You Open? is langspeler nummer 10 van de Amerikaan Seth Walker. Deze rasartiest staat bekend om zijn verzorgde composities, gebruikt graag invloeden uit een ver en fraai verleden en stelt fans en nieuwe luisteraars nooit teleur. De onderwerpen die hij kiest voor zijn teksten zijn in veel gevallen alledaags. Observaties, verhaaltjes en gebeurtenissen in de eigen omgeving. En dan is er plotseling ‘No More Will I’ op Are You Open? De degelijke en soms zelfs wat saaie tekstschrijver Seth Walker haalt uit naar de huidige president van Amerika. De artiest heeft genoeg van de leugens. Donald Trump moet verdwijnen, heeft genoeg schade aangericht en is voor een keer onderwerp van een liedje. En nu wegwezen Donald! “No more.”

Tien nummers op dit album. ‘Giving It All Away’ opent, is een jazzy track en klinkt als een fladderende ballade. In ‘Inside’ is er opnieuw een flinke scheut jazz. Het is alsof Walker de intimitiet van het podium in een jazzclub zoekt. Voor ‘All I Need To Know’ ontsnapt de inwoner van Austin, Texas aan de rokerige sfeer van een podium binnen en gaat onderweg naar de warmte van het strand. Calypso, het buitenleven, de open kleding, het sportieve flaneren, het is aanwezig in de song. Titeltrack ‘Are You Open?’ is vooral Walker op gitaar met een gefloten solo. Het is een klein, breekbaar en intiem lied. Bij ‘Underdog’ riekt het naar het moeras, klinkt er Delta blues en worden alle pedalen van de elektrische gitaar gebruikt. Dat levert sfeer, kwaliteit en vakmanschap op. Een track om bij weg te dromen. In afsluiter ‘Magnolia’ speelt Walker gitaar en ondersteunt Stefano Intelisano op accordeon. Zo zijn er steeds fijne details, muzikale kleinigheden die verrassen.

Met Are You Open? heeft Seth Walker opnieuw een langspeler gemaakt die verraderlijk eenvoudig klinkt. Bij iedere draaibeurt groeit de bewondering voor de troubadour die met elk product verder bouwt aan een indrukwekkend oeuvre. (Royal Potato Family)

30/05/2019 Eindhoven, Rozenknopje tickets HERE