Jesse Dayton, On Fire In Nashville

Dayton is al vele jaren een vaste waarde in de countryrock scene, zowel als sessiemuzikant (gitaar) als solo-artiest. Sinds zijn debuut in 1995 met ‘Raisin’ Cain’ verschenen 9 CD’s van hem. Zelden een titel gezien die zo volkomen direct de lading dekt als bij deze, zijn tiende. Onze roots rocker Jesse Dayton nam in The Filming Station in Nashville tijdens het Americana Festival op 14 september 2018 deze elektrisch geladen EP op. Jesse op elektrische gitaar en vocals wordt begeleid door Chris Rhoades op bas en achtergrondvocalen en Kevin Charney op drums en achtergrondvocalen. Zeven songs en even zovele korte aankondigingen zorgen voor zo’n 33 minuten energieke rock in de vierde versnelling, met gillend gitaarspel, steunende bas en denderende drums en een soms hoorbaar enthousiast publiek. Vier songs zijn Dayton-originals, twee songs werden ingebracht door Mike Stinson en ‘Lately I’ve Let Things Slide’ is een cover van een Nick Lowe song, het rustpunt overigens op deze EP, een mooi country getint popliedje.

Voor de liefhebbers van hoogenergetische countryrock is Jesse Dayton de man. De man speelt overtuigend goed gitaar en knalt op deze CD zijn teksten naar buiten. Feestmuziek in optima forma. (Blue Elan Records)