Meteen naar de inhoud

Amund Maarud & Lucky Lips, Perfect Stranger

Uit de Noorweegse Blues en Rock scene komt Amund Maarud tot ons. De man, singer-songwriter en begenadigd gitarist, maakt al ruim 20 jaar muziek, hij is de frontman van diverse bands met namen die in ons land niet bekend zijn, zoals The Grand, Morudes (samen met zijn broer Henrik op drums), Amgala Temple, Amund Maarud Band. Daarnaast treedt hij ook solo op. In diverse samenstellingen heeft hij inmiddels 7 cd’s op zijn naam staan, de hier besproken nummer 8 nam hij op met de bluegrassband Lucky Lips, een band die is uitgeroepen tot ‘European Bluegrass band of 2017’.

Het resultaat mag er zijn, er is sprake van een diversiteit aan stijlen, van pop via folk en blues naar country, soul en rock.. De negen songs zijn alle geschreven door Amund, drie ervan met hulp van Jace Everett, een muzikale vriend uit Nashville en drie met een Noorse muzikale vriend, Kim Edward Bergseth. Zijn rockhart is toch overheersend op de CD, zoals in “My Guitar’. Op ‘Indian Butterfly’ lijkt het alsof The Band ons een nieuwe song brengt, ook ‘Daydream’ verdient deze kwalificatie De ingetogen kant komt naar voren in “Going Home’ en de titeltrack en deels in ‘Carry Me’, dat huppelend en bluegrassachtig (net zo enthousiast als bijvoorbeeld The Waterboys ooit waren) begint en na zo’n 2,5 minuten overgaat in een new age achtig deel met subtiele geluiden en prachtig stemmig gitaarspel.

Een geslaagde en gevarieerde CD met een subliem afsluitend nummer. Een bijzondere kerel, deze Amund. Snaxville Recordings.

Scroll To Top