Meteen naar de inhoud

John Paul White, The Hurting Kind

John Paul White (1972), geboren in Muscle Shoals, Alabama bracht zijn eerste album, ‘The Long Goodbye’, uit in 2008. Het jaar daarop startte hij samen met Joy Williams het folk-pop duo The Civil Wars en wonnen in 2012 twee Grammy’s voor Best Folk Album (‘Barton Hollow’) en voor Country Performance by a Duo or Group. Daarna volgden er nog twee Grammy’s. Later in 2016 bracht hij zijn eerste soloalbum ‘Beulah’ uit. Dat lijkt misschien een aardige carrière-start, maar er is meer: hij was daarvoor, tijdens en daarna ook druk aan het werk als professioneel liedjesschrijver, producent voor bijvoorbeeld Lindi Ortega en Dylan LeBlanc. Hij werkte verder samen met Emmylou Harris en de producer Dave Cobb.

‘The Hurting Kind’ is zijn tweede solo album en een stuk positiever en opener dan zijn eerste, wat sombere ‘Beulah’. Rijk geproduceerd, soms zoet en romantisch, maar ook met dramatische songs waarin duidelijk zijn waardering voor Roy Orbison naar voren komt, zoals in het tweede nummer ‘I Wish I Could Write You A Song’ waarin ik zelfs een ‘wall of sound’ bespeur. Echt sentimenteel wordt het in ‘This Isn’t Gonna End Well’, een duet met Lee Ann Womack. John Paul White werd wel met zijn eerdere werk geklasseerd in de alt-country hoek, maar daar is op dit album geen sprake van, dit is regelrechte country met alle toeters en bellen die je wilt. (Single Rock Records)

Scroll To Top