Meteen naar de inhoud

Joshua Ray Walker, Wish You Were Here

Joshua Ray Walker is een jonge Texaan en een van de nieuwkomers in de traditionele country. Hij groeide op in Oost Dallas, in zijn jeugd een arme buurt, maar nu behoorlijk hip. Op zijn vijfde begon hij met het bespelen van banjo en gitaar, die hij in de werkplaats van zijn grootvader vond. Het was een beetje mee rommelen met diens bluegrassplaten, maar een muzikale liefde was geboren. Hij leerde ook drums en bas bespelen en was op zijn 18e beroeps. Het schrijven van songs kwam sinds 2009 in zijn leven, Sam Baker en Hayes Carll waren daarbij zijn eerste ijkpunten, met name wat betreft de teksten, later kwamen daar Townes en Guy Clark bij. Zijn inspiratie haalde hij uit zijn directe omgeving, waar genoeg moois en treurigs was te vinden.

En zo groeide het materiaal voor een eerste solo-CD, dit ‘Wish You Were Here’ en het resultaat mag er zijn. Met een stem die een zuidelijk accent verraad, met op zijn tijd een country-snik en een instrumentarium dat hoort bij de country van toen en nu, met uiteraard een hoofdrol voor de pedal steel, maar Walker kan ook aangenaam rocken, zoals in de opener ‘Burn It’. Walker’s ‘signature song’ is ‘Canyon’, zeer autobiografisch: ‘I was born to wander, but my feet can’t take me far. This is by my own doing, so I tell stories at the bar. Yeah, I’m afraid of flying, afraid of falling truth be told, I don’t get close to edges, I’m afraid that I let go. I’m a big, big man, nut just in size or in stature, in terms of space that can’t be filled I’m a bottomless canyon without a drop to spill’.

Opnieuw een prettige CD voor de liefhebbers van recht-door-zijn-raap country, lekkere songs, goed gezongen en gespeeld. We horen beslist veel meer van deze gozer. (State Fair Records)

Scroll To Top