Blueslegende John Mayall naar Q-Factory

Op maandag 28 oktober komt John Mayall ‘The Godfather of British blues’ naar Q-Factory in Amsterdam voor een speciale gelegenheid. De blueslegende viert zijn verjaardag: de oude meester wordt 85! Zelfs in blues-lichtjaren gerekend mag dat respectabel genoemd worden. John speelt nog altijd met groot plezier alle sterren van de hemel!

Mayall was een van de vaandeldragers van de Engelse blues-scene in de jaren 60. In dat beginstadium gaf hij een geheel eigen smoel aan bluesrock. Dit deed hij vooral met zijn legendarische “blues/rock/pop-laboratorium” The Bluesbreakers. Hij scoorde wereldhits met Looking Back, Congo Square en natuurlijk het onverwoestbare Room To Move. John Mayall is een ware legende die eigenhandig grote namen de eerste kneepjes van het vak bijbracht: Eric Clapton, Peter Green, Mick Taylor – om er maar een paar met hoofdletters te noemen. Tickets gaan zaterdag 11 mei om 10:00 uur in de voorverkoop.