Meteen naar de inhoud

Hamish Anderson, Out Of My Head

Hamish Anderson, geboren in 1991 en getogen in Melbourne, Australië, begon met gitaarspelen toen hij twaalf was. Op zijn zeventiende startte hij  met zingen en songwriting en in 2013 bracht hij zijn eerste single ‘Howl’ uit, getrokken van zijn ook tevens eerste EP ‘Hamish Anderson’.  In 2014 vertrok hij naar Los Angeles, Californië waar hij zijn tweede EP ‘Restless’ opnam. In 2015 ontving hij een ‘Best Blues Song’ award voor zijn single ‘Burn’. Zijn veel besproken debuut album ‘Trouble’ werd opgenomen en uitgebracht in 2016 en werd geproduceerd door de veel-gelauwerde Jim Scott. Volgens Gary Clark Jr. is Hamish Anderson de artiest om in de gaten te houden. Sinds 2017 toert hij veelvuldig in de Verenigde Staten en Canada en is hij met name op de grote festivals (SXSW, Firefly, Mountain Jam, etc.) te zien en te horen.

Begin vorig jaar startte hij  in Los Angeles met het opnemen van zijn tweede hier besproken album ‘Out Of My Head’. In de zomer van 2018 kwam een nummer van dit nieuwe album uit op single, genaamd ‘No Good’. Op het album is dit het openingsnummer; stevige, uptempo, melodieuze rock met een fraaie solo partij, net als trouwens het tweede nummer ‘Breaking Down’. De prachtige ballad ‘Dark Eyes’ maakt moeiteloos plaats voor het iets meer up-tempo ‘You Really Know What Love Is’. In het nummer ‘World’s Gone Mad’ horen we duidelijk zijn bewondering voor Bob Dylan; een krachtige protest song. Naast rock bevat het album een grote variëteit aan stijlen: soul, pop, Americana, roots en blues en dat maakt het album, naast de goede en prettige stem van Hamish Anderson, zijn originele en weergaloze manier van spelen, boeiend, verrassend en spannend. Wat opvalt is dat de elektrische gitaar zeker niet het hoofdinstrument is op dit album, de akoestische gitaar inclusief solo’s is vrij vaak te horen. Deze afwisseling is ook wat het album licht maakt.

Zoals eerder gezegd was de productie, net als op zijn debuut album ‘Trouble’, in handen van Jim Scott die ook verantwoordelijk was voor de productie van Tom Petty, Tedeschi Trucks en Wilco. En dat is echt te horen: helder en mooi gebalanceerd.Zijn tweede album ‘Out Of My Head’ is een waardige opvolger. De sound is van dezelfde kwaliteit, maar zijn composities, spel en zang zijn beter, meer gerijpt. Dus voor de tweede keer: een top plaat! (HamishAndersonMusic)

Scroll To Top