Meteen naar de inhoud

A.A. Bondy, Enderness

Auguste Arthur Bondy speelde in de vroege jaren negentig in Verbena. Deze Amerikaanse groep bracht drie albums en een fraaie serie singels uit. Debuut Souls For Sale verscheen in 1997, twee jaren later was er Into The Pink en La Musica Negra beëindigde de samenwerking in 2003. De groep had releases op het grote label van Capitol Records, maar scoorde slechts in Amerika wat succes.

In 2007 kwam A.A. Bondy met zijn eerste solo-langspeler. Het album kreeg mooie kritieken en verschafte Bondy de toegang tot de Europese podia. Twaalf jaren later is er Enderness, de vijfde langspeler van Auguste Arthur Bondy. Tien nummers die tezamen het hoogtepunt uit een carrière vormen.

Muzikanten slepen soms een last mee. Talloze voorbeelden zijn te noemen, maar het zijn ook veelal grijze te vaak vertelde verhalen. A.A. Bondy bewandelt al jaren zijn eigen muzikale weg, brengt na solodebuut American Hearts (2007) de langspeler When The Devil’s Loose (2009) en neemt twee jaren de tijd voor Believers (2011). Bondy componeert veel meer dan tien nummers en neemt dan een tiental nummers op. Soms solo en soms met de hulp van muzikanten als Ian Felice. Label Fat Possum Records brengt de langspelers uit.

In 2019 is er Enderness. Tien nummers americana, muziek zonder versnelling, meanderende melodieën met gemakkelijk te volgen teksten bij een release die vraagt om veel draaibeurten. De replay knop van de speler in veel huiskamers is de GPS, de navigator voor de nummers.

Het verhaal wil dat het huis van A.A. Bondy de dag nadat de nummers waren opgenomen in de fik vloog. Toch die slepende last! Een reden te meer om deze muzikant te steunen. Enderness is een langspeler met tijdloze liedjes. (Fat Possum Records)

Scroll To Top