Merel Sophie, For The Road

Een nieuwkomer, deze Merel Sophie Moelker (artiestnaam Merel Sophie) uit Rotterdam. Haar stem is vergeleken mrt Bonnie Raitt, Carole King en Eva Cassidy, maar ook Joni Mitchell en Carole King. Een soepele stem dus en bovendien is Merel Sophie behoorlijk muzikaal. Ze werd gevraagd als achtergrondvocaliste bij verschillende projecten en volgde een masterstudie aan het Berklee College of Music in Valencia. Ze komt met een EP met 5 songs en 19 minjuten speelduur. Een introductie in feite, een beknopt overzicht van haar niet geringe mogelijkheden. Haar muziek is een mix van Americana, Roots, Soul en Jazz en ze heeft een prima stel muzikanten om zich heen verzameld, op standaard-instrumentarium met gitaar/pedal steel, keys, bas en drums en drie man op backing vocals. Haar stem is meer dan adequaat, heel prettig en heel geschikt voor haar muziek. En ook allemaal eigen songs, zowel tekst als muziek.

Deze Merel Sophie is een veelbelovende nieuwkomer in de roots wereld van ons land. Een bijzonder fijne debuut-EP, helaas maar 19 minuten. Maar daar hebben we een repeat knop voor, toch? (Independent)