Jade Bird

Jade Bird maakt haar muzikale debuut met een titelloze plaat. Na de eerste draaibeurt duikt het woord crossover pop op. Dat wil zeggen zo’n beetje alles wat tussen country-folk en indie-pop laveert. Van dit twaalf track tellende album zijn drie singles getrokken Love Has All Been Done Before (pop deuntje), Lottery (folk rock) en My Motto (opbouwende indie ballad). Bird laat zich dus in verschillende hoedanigheden horen en dat is op haar debuutalbum geen haar anders.

Bird’s stem heeft iets kinderlijks ontwapenend, vliegt nergens uit de bocht, ook niet wanneer ze echt uithaalt om haar emoties de vrije loop te laten gaan. Luister maar eens naar het liedje Uh Huh. Een paar maanden geleden trad ze nog op in een uitverkochte Paradiso-Noord. Bezoekers lieten zich ontvallen dat de songs zelfverzekerd en vol passie van het podium afkwamen. Dat geeft een beetje aan dat we hier te maken hebben met een uitgekiende singer-songwriter die lak heeft aan volmaaktheid en perfectionisme.

Jade Bird maakt een overtuigend debuutalbum met aanstekende liedjes die door een breed publiek gedragen zal worden. Traditionele Country-pop Americana liefhebbers zullen moeite hebben met het nogal geproduceerde karakter van deze plaat. Maar de dynamische attitude, waarmee Jade Bird deze plaat over de bühne brengt, went echter erg snel. (Glassnote)