Lizanne Knott, Jesse Terry and Michael Logen, Sunset Avenue Sessions

Een project dat toevallig tot stand kwam, geboren uit de samenwerking van drie singer-songwriters, te weten Lizette Knott, Jesse Terry (van hem besprak ik recent twee CD’s in ons cafe) en Michael Logen. Aan het einde van de zomer nam het trio wat songs op om een toer in de UK te promoten. Na vijf uur hadden ze in de huisstudio van Lizette 11 songs opgenomen en werd besloten er een CD van uit te brengen.

De naam voor de CD werd ‘Sunset Avenue Sessions’, genoemd naar de straat waaraan de studio van Knott is gevestigd. Zo horen we een aantal leuke covers, waarbij een prachtige en redelijk stevige versie van Buffalo Springfields klassieker ‘For What It’s Worth’ en een door mandoline gedragen lieve versie van Johnny Cash’s ‘Ring Of Fire’ naast ‘Wildflowers’ van Tom Petty en ‘Try’ van Pink (verrassend mooi, met samenzang van Logen en Knott), een mooie variatie derhalve. Ook Jesse Terry’s prachtige song ‘Stargazer’ komt langs, waarop Dar Williams een vocale bijdrage levert. Logen brengt een song in, ‘Already Home’, mooi gezongen en gespeeld. Een van de hoogtepunten is voor mij Knott’s ‘Why You Wanna Break My Heart’. Een andere original van Knott mag er ook wezen, ‘Caroline’. Terry komt met het rockertje ‘Dance In Our Old Shoes’.

Gewoon een heerlijke Americana schijf met een geweldige songkeuze, prachtige zang en puike begeleiding. Laten we hopen op meer van dit soort verrassingen in 2019. (Independent)