Meteen naar de inhoud

Boogie Beasts, Deep

Ik zag de Boogie Beasts voor het eerst in 2014 op het Belgische Swing Wespelaar festival. Al meteen was me duidelijk dat dit geen band was voor mensen met een gevoelige maag en tere oortjes. De heren zetten een stevige set neer met compromisloze ruige en ongepolijste blues en boogie. De meeste nummers waren gemaakt rond een lekkere, pakkende riff. Hun debuutalbum, ‘Come And Het Me’ verscheen in 2015. Nu ligt de opvolger voor me, titel: ‘Deep’.

Het Belgische gezelschap bestaat uit Jan Jaspers (gitaar/zang), Mathias Dalle (gitaar/zang), Fabien Bennardo (harmonica) en Gert Servaes (drums/percussie). Jan Servaes zorgde op één nummer voor een drum machine. De band bestaat eigenlijk al sinds 2011 en daarnaast hebben Dalle en Bennardo ook een indrukwekkende reputatie opgebouwd als het duo The Goon Mat & Lord Benardo. De band is de laatste jaren ook een graag geziene gast op de diverse Nederlandse podia en festivals, waar ze steevast voor een boogie en blues feestje weten te zorgen. Het nieuwe album bevat tien nieuwe zelfgeschreven nummers. De meeste nummers zijn ook nu opgebouwd rond een heerlijke vuige riff, die je gelijk in beweging weet te zetten en alleen bij de nummers ‘Long Gone’ en ‘In Front Of You’ gaat het tempo iets omlaag. Maar verder sleurt de muziek je als gehypnotiseerd mee in een heftige achtbaan rit. Na afloop moet je even op adem komen om vervolgens de rit opnieuw mee te maken. Het heeft even geduurd sinds het debuut, maar het was het wachten zeker waard. De Boogie Beast hebben weer hard toegeslagen en een prima album afgeleverd.

Scroll To Top