And They Spoke In Anthems, Money Time

De uit Antwerpen afkomstige singer-songwriter Arne Leurentop nieuwste album is ‘Money Time’. Vijf jaar na zijn album ‘June’ met dezelfde dromerige sfeer. Opnieuw zijn de muziek en teksten geschreven door Arne zelf; hij zingt en ook bespeelt hij alle instrumenten waarbij hij dit keer wordt bijgestaan door een keur aan artiesten, zoals bijvoorbeeld Tom Wolf (soundscape kunstenaar) op backing vocals, de multi-instrumentalist, componist en producer Sam Vloemans op trompet en producent Jan Chantrain op synthesizers en percussie.

Zijn stem is mooi, vrij hoog en helder met naar mijn mening soms een beetje teveel galm. Wat minder zou het intiemer maken. Zijn muziek is zoals gezegd dromerig en melancholiek en in lagen opgezet met muzikale verwijzingen naar The Beatles (zoals in het titelnummer ‘Money Time’), Bob Dylan en Roy Orbison. In het openingsnummer ‘Soul of Man’ bezingt hij prachtig zijn bewondering voor Leonard Cohen.

Gelukkig zijn de teksten bij het album gevoegd; juweeltjes die samen met de muziek een geheel vormen en elkaar versterken. Het album ‘Money Time’ is wat betreft beluisteren een tijdloos album: om tien uur in de ochtend of drie uur in de ochtend; het kan beiden mits de luisteraar er open voor staat. Op mij heeft het in ieder geval een kalmerende en rust gevende uitwerking en verveeld het geen moment.

In onze drukke levens vol stress en targets voelt ‘Money Time’ als een balsem. (Huis Mortier)