Nick Waterhouse

De 33 jarige Amerikaanse neo-soulmuzikant Nick Waterhouse is een groot vintage-liefhebber. Hij verzamelt al jaren obscuur vinyl uit de gouden jaren van de blues/soul en jazz. In 2012 debuteerde hij als muzikant met het album Time’s All Gone en introduceerde een fraaie moderne retro sound. Vrolijke up tempo muziek zoals wij die onder meer kennen van James Hunter en Pokey LaFarge. Op het vierde album Nick Waterhouse gaat Nick nog altijd op dezelfde weg voort. Voor de productie ervan kreeg hij hulp van Paul Butler (o.a. bekend als producer voor Michael Kiwanuka en St. Paul & The Broken Bones).

Het album opent met het nummer By Heart met als credo: Never learn something you can do by heart, soon as you do it comes apart. Song For Winners opent met een Shakin’ All Over-tune en klinkt als een moderne garage rocker. De enige cover op dit album is I Feel An Urge Coming On. Deze love-song van Nick’s mentor/vriend Jo Armstead klinkt lekker swingend met pittige koortjes. Wreck The Rod valt ook op door de opvallende ‘upbeat swing’, waarbij het moeilijk is om de beentjes stil te houden. De song Thought & Act is een van de rustpuntjes op dit album, terwijl Nick met Man Leaves Town de zestiger jaren psychedelische rock nogmaals een plekje wil geven. El Viv is een opzwepende ‘instrumental’ met een hoofdrol voor de gitaar, bas en drums. Het album sluit af met een heerlijk swingende song Wherever She Goes, die wat mij betreft als zomerhit van 2019 mag worden bestempeld.

Op 28 maart staat Nick Waterhouse weer op het Nederlandse podium: het Amsterdamse Zonnehuis. Get your tickets HERE